Over Alejandra

leuk dat je even komt kijken op mijn pagina. Mijn naam is Alejandra Alarcón en ik kom oorspronkelijk uit Chili. Nederland is inmiddels al zeer lange tijd mijn thuis waar ik met mijn gezin met veel plezier woon en werk. Ik ben mama van twee heerlijk meiden die mij een transformatie hebben laten meemaken als zwangere en barende oervrouw. En wat is dat een bijzondere, spannende, positieve en wonderbaarlijke ervaring geweest. Allereerst de extreme grenzen in wat ons lijf allemaal aankan. Zwanger mogen zijn en daarna baren. Door deze ervaringen en positieve houding heb ik besloten er mijn werk van te maken. Wat mijn passie is, is tegelijkertijd mijn missie geworden om te delen.

 

Wij vrouwen zijn gemaakt om leven creëren. Een gegeven feit. Maar door alles wat wij, in deze huidige wereld, gehoord, gezien en wellicht ervaren hebben, ben ik erachter gekomen dat veel vrouwen deze oerkracht zijn vergeten.

Alejandra aan het woord

Deze diepe, rijke ervaring heeft mij naar een hoger niveau getild. Een grensverleggend niveau waarin ik meer aankon dan ik ooit had verwacht. Deze “vrouwelijke empowerment” bezit naar mijn mening iedereen. Het heeft alleen wat hulp nodig om gevonden te worden. De vrouw weer in haar kracht laten staan om een rotsvast vertrouwen te hebben in haar lijf en de natuur. De kracht van het “oer”.

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 258 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Veel handvaten

Fijn, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen

Fijne docente...

Boven onze verwachtingen, wij zijn erg blij met jou als docente

Ook voor de partner!

Als partner heb ik nu echt veel waardevolle technieken geleerd om te helpen tijdens de bevalling
Contactgegevens Alejandra
tel: 06 38 16 40 42
E-mail: alejandra@muchamama.nl

Testimonials

 • Mijn man en ik hebben een privécursus hypnobirthing gevolgd bij Alejandra van stralende mama. Alejandra was heel relaxed in de tijden en dus kwam ze op zondag avond bij ons. Na rustig te praten over wat we zouden gaan doen en wat onze behoeften waren gingen we aan de slag met de oefeningen. Als we het niet snapten deed ze het voor en dit was fijn voor het leerproces. Ook vonden we het fijn dat ze niet heel protocollair het boekje volgde, maar vooral ons volgde in onze behoeften en wat bij ons paste als oefening.
  De cursus heeft ons enorm veel handvatten geboden om aan de slag te gaan toen de weeën dan eindelijk begonnen. Dankzij onze hypnobirthing cursus was de bevalling geen pijnlijke beleving, maar vooral een beleving van zen de ontmoeting aangaan met ons 2e meisje. De hele bevalling ging liefdevol en bewust. Dank Alejandra, voor je begeleiding en geduld.
  Liefs Semra & Mustafa

  Semra & Mustafa
 • Hoi alejandra,

   

  Op 20 januari vorige week is onze Raymond geboren! We zijn helemaal in de wolken met onze kleine man. Hij doet het supergoed!
  Dank nog voor de extra sessies. Ik denk echt dat dit heeft geholpen om de bevalling op gang te krijgen.

  De bevalling was mooi. Ik heb vooral de eerste uren (mn onder de douche – terwijl Roy de taart aan het maken was 😉 veel affirmaties geluisterd. De eerste 8cm ging heel snel. De verloskundige was onder de indruk van de rust en snelheid. Omdat Raymond scheef lag stagneerde de ontsluiting bij de 8cm. Heb het eerst 2uurtjes zelf  geprobeerd maar toen bleek dat Raymond in het vruchtwater had gepoept en er geen verdere ontsluiting was, kreeg ik hormonen toegediend. Dat was wel even pittig want ik had al persdrang. Thank god voor de endorfines die vrij waren gekomen Lachebekje met open mond en lachende ogen. Na 2,5uur bikkelen mocht ik eindelijk en was het binnen een kwartiertje gepiept. En toen hij eenmaal op mijn buik lag, was het alleen nog maar genieten!

  Ik ben zo blij dat ik de hypnobirthing cursus bij je heb gevolgd. Ik heb tot het laatst in mijn coconnetje kunnen zitten en al mijn energie naar binnen kunnen richten, zonder in de stress te schieten. Zonder hypnobirthing (en mijn anker Roy!:) weet ik niet of ik me hier doorheen had kunnen slaan zonder paniek en al te veel pijn.

  Inmiddels ben ik weer een beetje mens aan het worden in mijn herstel en echt ontzettend aan het genieten van de kleine man.

  Enorme dank nogmaals voor de hulp en guidance!!

  Hartelijke groet,

  Nathalie

  Nathalie & Roy
 • Hoi Alejandra!
  Ik heb bij jou de hypnobirthingcursus gevolgd en ben inmiddels alweer bijna 6 weekjes geleden bevallen van ons zoontje Bodhi. Wauw, wat een verschil met de eerste bevalling zeg! Ik heb me zo goed kunnen ontspannen tijdens de ontsluiting en mijn man heeft me heel goed geholpen.

  Ik vond het echt een bijzondere ervaring. Ik heb de laatste paar weken van mijn zwangerschap regelmatig naar de hypnoses geluisterd en eigenlijk niet heel veel met mijn man geoefend. We hebben wel wat dingen doorgesproken hoor.

  Toen de weeën begonnen moest ik eerst nog even zoeken wat ik het fijnst vond qua houding enzo maar dat was al snel duidelijk. Op het bed op mijn zijde en de cd aan. Mijn man streelde tussendoor op mijn arm en been en tijdens de wee gaf hij wat druk op mijn onderrug. Toen de verloskundige kwam zat ik al op ruim 5 cm na 3 uurtjes. Ik wilde in bad bevallen in het geboortecentrum in Harderwijk maar in overleg met de verloskundige toch thuis gebleven want we zaten zo goed in de ontspanning en het kon nog wel eens snel gaan.
  En na ruim een half uur weer een cm erbij. Nog steeds heel ontspannen. Wel luisterde ik minder naar de cd en zat meer in het moment. Als de wee even wat heftig werd luisterde ik naar de woorden van de cd en kon ik me goed ontspannen. De verloskundige heeft ons eigenlijk ook meest van de tijd alleen gelaten omdat het zo goed ging. Toen mijn moeder erbij kwam duurde het nog maar een klein uurtje voordat ik mocht persen. Ik had 10 cm ontsluiting maar kon het heel goed aan.

  De overgang naar persweeën vond ik wel even een omschakeling. Vorige keer kreeg ik nml een ruggenprik en had dat toen anders ervaren. Maar alsnog ging dat super. Na 9 minuten was hij er! Achteraf hoorde ik dat mijn moeder en kraamzorg niet geloofde dat ik al mocht persen omdat ik zo ontspannen erbij lag. Ik heb trouwens 5 en een half uur in totaal over de bevalling gedaan.

  Ze zeggen wel eens je met hypnobirth geen pijn hebt en dat is opzich waar omdat de ervaring anders is. Je hangt geen label pijn op aan de wee. Het woord pijn ken je dan niet zeg maar. Je bent helemaal in het nu en ook tussen de weeën Door denk je niet dat de volgende wee pijn gaat doen. Je bent gewoon volledig in het nu tijdens je bevalling waardoor je alles accepteert zoals het is. De ervaring wordt daardoor heel anders.
  Ik heb echt een mooie ervaring erbij en wil je heel erg bedanken.

  Lieve groet van Laura

  Laura
 • Hoi Alejandra!

  Ik wil even vertellen dat onze zoon Melle Ruben is geboren!! Vliezen waren uit zichzelf gebroken om 21 uur savonds en toen is het uit zichzelf op gang gekomen!!!

  Ik heb echt mega veel gehad aan de cursus! Ik heb me zo goed kunnen ontspannen, dat ik na 2,5 uur lichte weeën (die ik met een slapende Richard naast me goed weg kon zuchten) om 3 uur snachts al 7 cm ontsluiting had!! Toen werd het zwaarder maar uiteindelijk is Melle geboren om 5.34!!!

  Richard heeft echt zo veel meer kunnen doen dan bij mijn vorige bevalling! Hij was nu de belangrijkste persoon en ik was totaal op hem gefocust. Ben weer helemaal verliefd op hem, zo knap van hem!

  Liefs, en dank je wel voor alles!!!
  Groetjes Josje

  Josje & Richard
 • Hoi Alejandra! Op maandagochtend 14 december zijn we trotse ouders geworden van ons dochtertje Livia. Het is enorm snel gegaan! Rond 08.30 kwamen de weeën op gang (rond 04.00 vliezen gebroken) en om 10.58 is ze geboren.
  Het was kort, maar wel heel heftig en we hebben echt enorm veel gehad aan de oefeningen (vooral 10-10) en de massage op de rug. Er was niet veel tijd voor alle oefeningen 😉
  Het was inderdaad een ontspannende, soepele en liefdevolle bevalling.

  Ontzettend bedankt en we raden iedereen in onze omgeving de cursus aan! Met dansende groet, Manon & Matthijs

  Manon en Matthijs

Meer info

Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik te horen dat ik medisch was geworden bij 34 weken en moest drie weken in het ziekenhuis blijven. Ik besefte al snel dat ik anders moest gaan denken, voelen en doen. Anders dan wat de gebruikelijke regels en boeken adviseren. Anders op een dieper, spiritueel niveau. Anders in vele opzichten ik deed het vanuit instinct.

Ik paste diverse ‘mind tools’ toe om mij voor te bereiden op de bevalling. Om juist de ontspanning op te zoeken, uit mijn hoofd en in mijn lijf. Ik was er helemaal klaar voor keek er ontzettend naar uit. Ik focuste me op het feit dat mijn dochter eerder zou komen. De rust die ik kreeg in het ziekenhuis heb ik met beide handen aangepakt en heb ik geleerd om los te laten, geduld te hebben en vertrouwen te hebben in mijn lichaam en de natuur.

Na een vlotte, natuurlijke bevalling is mijn reis begonnen en vond ik mijn bevestiging in Hypnobirthing. Een techniek die ik inmiddels al enkele jaren met veel liefde en plezier deel. Ook ben ik veder gaan leren. Ik heb daarnaast ook andere massagetechnieken voor in het kraambed en het afsluitingsritueel Post Partum geleerd. En toen heb ik de opleiding Zwangerschapsyoga Docente gevolgd, Doula begeleiding. Deze heb ik inmiddels allemaal mogen afronden en ben ik gecertificeerd hiervoor. Ik kijk uit jou/jullie te mogen ontmoeten in een van de cursussen.

Locatie informatie

Hypnobirthing Amsterdam

Stralende mama
Hypnobirthing Amsterdam
Zandpad 3A
1054 GA Amsterdam

Hypnobirthing Naarden

Hypnobirthing Naarden
Yoga Yvonne
Lambertus Hortensiuslaan 13E
1412 GV Naarden

Hypnobirthing Amstelveen

Hypnobirthing Amstelveen
Logger 219
Amstelveen