Elke aan het woord

Met veel liefde en plezier geef ik de hypnobirthing cursus in Eindhoven. Ik wil je graag vertellen over mijn ervaring met hypnobirthing en wat de cursus voor jou kan betekenen.

Ik had een fijne zwangerschap. Alleen ik merkte dat mijn angst voor bevallen, mezelf in de weg stond. Het voelde niet goed om met zorgen en twijfels aan mijn bevalling te beginnen. Ik volgde de hypnobirthing cursus bij Mucha Mama om dit te veranderen.

De cursus was eenvoudig te begrijpen en down-to-earth. De oefeningen waren bijzonder effectief.

Het gaf mij vertrouwen dat ik tijdens mijn bevalling ontspannen zou blijven. Toen mijn angsten wegvielen zag ik de bevalling als een intieme en bijzondere ervaring. Uiteindelijk kreeg ik een prachtige hypnobirthing bevalling. Door mijn positieve ervaring, wil ik nu als hypnobirthing docente iedereen kennis laten maken met Mucha Mama Hypnobirthing.

Ik vind deze hypnobirthing zo bijzonder omdat het geschikt is voor iedereen. Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Of misschien wanneer je een medische indicatie hebt. Ik help je graag naar meer kracht en vertrouwen in jezelf. Een bevalling met een uitdaging kan nog steeds een prachtige ervaring zijn.

De Mucha Mama hypnobirthing cursussen zijn gezellig en makkelijk te volgen. 

Het is een ontspannen dag waar je samen met je partner bezig gaat zijn met de komst van jullie baby. De cursus is een goede en complete voorbereiding op jouw bevalling.

Ik ga je vertellen over natuurlijke pijnbestrijding. Ik leg je uit hoe de oefeningen werken. Ik geef je hulpvolle tips en je leert de oefeningen zelf toe te passen. De eenvoudige oefeningen geven je meer vertrouwen in jezelf en in elkaar als team. In de cursus heeft de partner een belangrijke rol, op de manier zoals dat bij jullie past. Je krijgt samen met jouw partner de ruimte om de oefeningen aan te passen en meer eigen te maken. Ik help je daarbij. De partners ontvangen handige tips en tools en krijgen een beeld wat zij voor de vrouw kunnen betekenen tijdens de bevalling.

Mijn eigen bevalling van mijn zoon verliep soepel en duurde niet langer dan 4 uur. Dit is voor mij ongetwijfeld de mooiste dag van mijn leven. Ik denk met veel blijdschap en fijne gevoelens hieraan terug. Graag wil ik alle aanstaande moeders en vaders op weg helpen zoiets moois en onbeschrijfelijk te ervaren.

Ik zie jullie graag in de cursus!

Over Elke

Elke is onze fijne Mucha Mama docente in regio Eindhoven. Ze geeft de hypnobirthing cursus vanuit haar sfeervolle ruimte gevestigd op Strijp-S in Eindhoven. Naast hypnobirthing geeft Elke ook babymassage en zwangerschapsyoga. Elke vindt het geweldig om hypnobirthing met aanstaande ouders te delen. Ze heeft al vele stellen op weg geholpen met hun voorbereiding op de bevalling.  Elke luistert graag naar het verhaal en de behoeften van de cursisten. Op een natuurlijke manier laat ze de oefeningen aansluiten bij ieders eigen situatie.

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 258 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'


Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....


We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!

Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Rachel
Contactgegevens Elke
Tel: +31 (0)6 43660348
E-mail: elke@muchamama.nl

Testimonials

 • Eva over de cursusdag:
  Op zaterdag 29 juli heb ik samen met mijn man deelgenomen aan de hypnobirthing cursus bij Elke. Ter voorbereiding had ik het boek gelezen en was ik al aan de slag gegaan met de MP3 oefeningen. Mijn man had “zijn” deel van het boek gelezen en ook een paar keer mee gedaan met de MP3 oefeningen. Het feit dat de cursus maar 1 dag duurt was voor ons prima, dit komt ook doordat we alle materialen op voorhand al digitaal hadden ontvangen en doorgenomen. Ik keek erg uit naar de dag, en was vooral erg nieuwsgierig naar de handreikingen en tips die we zouden krijgen voor tijdens de bevalling.
  Het was een dag die ik kan samenvatten als complete ontspanning, heerlijk! In een prettige ruimte, waar de gehele dag heerlijk gezonde (en ongezonde) snacks klaar stonden heeft Elke ons begeleid. Voor mij was het veel herkenning vanuit het boek en de MP3 oefeningen. Voor mijn man was het deels nieuwe informatie en moest hij wel even schakelen voor wat betreft de ontspanning. Door de oefeningen die worden gegeven ging dit erg goed en heeft zelfs hij erg genoten van deze dag. Het fijne aan de cursus vonden wij dat de technieken nog eens worden uitgelegd en met behulp van oefeningen concreet worden gemaakt. De mooiste ervaring vond ik de afsluitende opdracht waarin we een ijsklontje in de hand vasthielden om de geleerde technieken toe te passen. Het gaf me veel vertrouwen ten aanzien van de bevalling om toen al te merken welke impact de cursus kan hebben! Ik zag wat tegen mijn tweede bevalling op, maar na deze cursus en het doen van de oefeningen afgelopen weken kan ik zeggen dat ik er vol vertrouwen in ga en er zelfs naar uit kijk. Mijn man, onze baby en ik gaan dit samen doen!
  Groeten vanuit Ede namens Eva & Youri
  Eva over haar bevalling:

  Graag wil ik je voorstellen aan Duuk Lucas! Duuk is op precies de uitgerekende datum, 1 september, geboren. Alles is perfect verlopen en hij doet het super! Vooral het bevalbad was echt een topervaring.
  Op 1 september was het dan zo ver! Op precies de uitgerekende datum vond onze zoon Duuk Lucas dat het tijd werd om met elkaar kennis te maken.
  Na wat lichte voorweeen waarmee ik al 4 cm had bereikt werden de weeen wat heftiger. Voor ons het moment om het bevalbad te vullen en de MP3’s op te zetten. Dat hielp maar ik merkte dat de heftigere weeen lastiger werden om op te vangen. Op een of andere manier kon ik niet helemaal de focus vinden. Mijn man reageerde hier perfect op en begon de geleerde technieken toe te passen. Het was erg bizar om te merken dat ik daardoor de wee wel goed kon opvangen. Zo hebben we de laatste paar cm echt samen aangepakt. Bij iedere wee paste hij de technieken toe en kon ik mijn focus krijgen. Dit in combinatie met het bevalbad heeft tot een top ervaring geleid. De bevalling verliep vlot, soepel en positief! Precies zoals ik me had voorgesteld. Mede door de goede begeleiding van de verloskundige en kraamzorg is Duuk binnen 4 uurtjes geboren.
  Wij kijken terug op een intens mooie bevalling waarbij we het nog meer dan de vorige bevalling echt samen hebben gedaan. Deze cursus heeft me het zelfvertrouwen gegeven die ik nodig had om er positief in te gaan!
  Groetjes, Eva

  Eva
 • Eveline over haar bevalling:

  Hi Elke,
  Nogmaals bedankt voor de tijd die je hebt vrijgemaakt om met mij te bellen en de ontspannings oefening te doen. Het heeft me erg goed gedaan. Het was nog een extra zetje in de rug om mijn verwachtingen los te laten en alles op me af te laten komen.
  Dit was ook nodig, want ik ben met 14 dagen overtijd in het ziekenhuis bevallen met behulp van een weeën cocktail (natuurlijke manier van inleiden). Hierdoor kwamen de weeën op gang, maar kreeg ik een weeën storm en ben ik binnen 4 uur bevallen. Ik kon de pijn redelijk goed opvangen met mijn ademhalingsoefeningen en Ralph heeft me enorm kunnen steunen. Helaas moest ik wel voor een groot deel aan het CTG apparaat, omdat ze het hartje in de gaten moesten houden. De hartslag daalde soms tijdens de weeën. Hierdoor mocht ik alleen liggend op mijn rug bevallen. Tijdens het persen hebben ze mee op mijn buik gedrukt want hij moest zo snel mogelijk geboren worden. Dit was wel heftig, maar uiteindelijk was hij helemaal gezond gelukkig. Ezra is op 11 augustus geboren en inmiddels gaat het heel goed met ons.
  Nogmaals bedankt en veel succes met de cursussen.
  Liefs,
  Eveline

  Eveline
 • Nies over de cursusdag,

  ” Hypnobirthing is in België nog vrij onbekend, en dus kwam ik als grensgevalletje via een zoektocht op het internet al snel bij Mucha Mama terecht. Meteen voelde ik me aangetrokken tot deze methode, Geert en ik kozen voor de privé cursus met Elke.
  In de dagen voor de cursus kreeg ik last van een hoge bloeddruk en werd er door de gynaecoloog gesproken over inleiden, ik was bang dat ik zou moeten bevallen voor de cursus. Gelukkig was dat niet het geval, al wist ik niet wat een hele dag cursus zou geven zonder dat ik zou kunnen rusten (37 weken zwanger). Viel dat even mee! De cursus is bijzonder ontspannend, ik voelde me nooit eerder zo zen, zo rustig, zo op mijn gemak. Elke heeft een zeer fijne stijl van dingen vertellen, een mooie aangename stem en ze luistert naar je bezorgdheden.
  Geert en ik voelen dat de cursus ons gesterkt heeft in het idee dat we al hadden: wij kunnen dit en doen het op onze manier. We kregen vandaag extra tools om dit hopelijk ook echt te gaan doen, en merken dat ons zelfvertrouwen hier rond verbeterd is. Ik voelde dat we alles konden vragen aan Elke, wat erg fijn was. Het is ook goed dat je na de cursus echt weet wat je kan doen, en dat je wordt aangespoord om nog goed verder te oefenen. Het geloof in een positieve en ontspannen bevalling is er! ”
  Nies – www.reismicrobe.com

  Nies over haar bevalling:
  Helemaal voorbereid haalde ik mijn uitgerekende datum, ik bleef naar de MP3’s luisteren, oefende de ademhalingstechnieken en porde Geert regelmatig aan om me zeker goed te ondersteunen met de geleerde technieken als het zover zou zijn. Wie mijn bevallingsverhaal ondertussen gelezen heeft, weet dat Morris op de wereld zetten een vlotte en fijne ervaring was. Het ging zelfs zo snel dat ik achteraf dacht: tiens, heb ik wel iets van de cursus hypnobirthing kunnen gebruiken?
  Ik heb op het moment zelf misschien weinig van de massage of relaxatietechnieken kunnen gebruiken, het ging té snel. Maar ik weet héél zeker dat deze cursus, alles wat ik er over heb gelezen én de MP3’s mijn bevalling een kleur gegeven hebben. Het gaf me het nodige zelfvertrouwen voor de dag zelf, het geloof in mijn eigen lichaam en kunnen. Mijn voedvrouw Lieve zei me achteraf hoe ze zag dat ik mijn ademhaling goed onder controle had, en dat ze zelf ook geloofde dat het door de hypnobirthing kwam. Ze was zo enthousiast dat ze me gevraagd heeft om folders mee te geven voor haar praktijk.
  Tijdens de bevalling zat ik in Thailand te snorkelen
  De twee dingen die ik tijdens de 57 minuten (!) in de verloskamer heb toegepast zijn de ademhalingstechnieken (rustig in- en uit ademen, controle blijven houden, hyperventilatie voorkomen, …) en de visualisatie. Tijdens de cursus heb ik mezelf een visualisatie aangeleerd: ik stelde mezelf voor op het strand in Ko Phi Phi tijdens onze huwelijksreis, waar ik ging zwemmen in het felblauwe water omringd door de mooiste gekleurde visjes. Ik zweer het u dat het heerlijk was daar even te vertoeven toen ik harde persweeën kreeg in het bad
  Na mijn bevalling wandel ik vrijwel meteen terug rond in de verloskamer. Ik ben niet geknipt (wel een klein scheurtje), en heb geen uren arbeid achter de rug. Ik voel me goed. Ik ben ontspannen, gelukkig en zo opgelucht en blij met het verloop. Ik kan alleen maar lachen van oor tot oor. Ik besef dat niet iedereen zo’n positieve ervaring heeft, net daarom wil ik dit delen.
  Hypnobirthing is één van de dingen die gemaakt heeft dat mijn bevalling een droombevalling werd. Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt heb me hierin te verdiepen.

  testimonial elke

Locatie informatie

Hypnobirthing Eindhoven

Happy Birthing Day

Professor Carassohof 2
5617 BP Eindhoven

Happy Birthing Day ligt op een mooie en rustige lokatie te midden van het gezellige Strijp-S, in Eindhoven. Happy Birthing Day is makkelijk te bereiken per auto, fiets en openbaar vervoer. De praktijkruimte ligt op korte loopafstand vanaf parkeerplaats Strijps Bultje. Ook zijn er parkeerplaatsen naast de deur, op de Torenallee.