Over Gretha

Al ruim 20 jaar ben ik verloskundige. Met veel plezier begeleid ik de zwangere en haar partner in het bijzondere proces van een kindje dragen en samen ontvangen.

Tegenwoordig zie ik een toenemende onrust bij de zwangeren over hoe de bevalling zal gaan, of ze het wel kunnen volhouden is het niet te pijnlijk, zal ik niet falen, mezelf en mijn omgeving teleurstellen?

Graag gun ik alle moeders een bevallingservaring waar ze de rest van haar leven tevreden op kan terug kijken. Ongeacht hoe de bevalling ook verlopen is. Daarom zou ik iedereen hypnobirthing aan willen raden. Een krachtig middel van hoe je de kracht van je geest kunt gebruiken. Maar ook hoe je partner je kan steunen. Zodoende wordt het echt teamwork.

Gretha aan het woord

Zelf ben ik moeder van 3 kinderen. De eerste bevalling was pijnlijk en verliep niet vlekkeloos. Ik was teveel bezig met controle houden over het proces en kon me moeilijk overgeven. Daarbij kwamen allerlei onverwachte gebeurtenissen waardoor ik uit balans raakte. Maar de 2e en de 3e bevalling waren prachtige thuisbevallingen.

Ik had geleerd dat door middel van concentratie en positief denken
de bevalling heel anders beleefd kan worden…

Graag gun ik alle moeders een bevallingservaring waar ze de rest van haar leven tevreden op kan terug kijken. Ongeacht hoe de bevalling ook verlopen is. Ik nodig je graag ui voor 1 van de 1-daagse cursussen en leer hoe je samen de bevalling kan managen

Liefs Gretha

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 258 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'


Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....


We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!


Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Annemarie
Contactgegevens Gretha
Tel: 06 44 74 69 56
E-mail: gretha@muchamama.nl

Testimonials

 • Terugkijkend op de cursus en de bevalling kan ik met plezier vertellen dat ik een hele fijne bevalling heb gehad. De cursus leert je goed om je te ontspannen tijdens de bevalling en positieve gedachtes in je hoofd te houden. Ik dacht alleen maar: “ik moet de natuur volgen”. Hierdoor was ik bijna te laat in het ziekenhuis, maar dat liever dan dat ik tijdens de gehele bevalling angstig en gespannen was geweest. Daarbij hadden de docentes en verloskundige (allen Mucha mama docentes) een natuurlijke basishouding die kracht en positiviteit uitstraalden en zij gaven mij echt het vertrouwen dat ik de bevalling aankan. Ook na mijn bevalling de ontspanningsoefeningen nog vaak geluisterd om te kunnen inslapen. Ik kan deze cursus aan iedereen aanbevelen. Elke.

  Ik wilde je nog eerder berichten maar ben een beetje opgeslokt door alle drukte afgelopen tijd. Wij hadden elkaar natuurlijk gesproken op jouw vakantie, omdat ik over tijd was. Ik heb je oefeningen uiteraard gedaan. De volgende dag in het ziekenhuis geweest was nog niets gebeurd en ik zou daarom de vrijdag worden ingeleid. Ze wilden me in het ziekenhuis houden omdat ze nog iets op het hartfilmpje zagen wat ze wilden monitoren.
  Die avond voelde ik me helemaal ontspannen. Ik denk: ik neem het zoals het komt. Dan maar een inleiding en kijken wat ik dan kan doen. Ik wilde op tijd slapen en ineens braken mijn vliezen helemaal door. Over een paar uur is ze er dacht ik nog. Ok nu in de praktijk brengen wat ik heb geleerd dacht ik en ik kon heel veel weeën wegpuffen. Ik was ontspannen en zelfs nog aan het appen tijdens mijn weeën. Op een bepaald moment werden ze wel heftiger en lukte dat minder. Ik gaf aan bij de verpleegkundige dat ik al heftige weeën had. Probeer nog maar wat te slapen zei ze. Geprobeerd maar dat ging echt niet meer. Ben ik zo’n aansteller dacht ik nog. Toen ik dubbelklapte van de weeën in de badkamer dacht ik: nu wil ik onderzocht worden. Volgens mij heb ik al volledige ontsluiting. Op de knop gedrukt en toen ze binnenkwamen zagen ze dat het menens was. Onderzocht en ja hoor kon meteen naar de verloskamers en binnen een half uur was ik al aan het persen. Mijn lichaam wist precies wat te doen. Om 2.15 werd ze al geboren. Een zeer snelle bevalling dus, zonder paniek en vol op eigen kracht. Ze noemde me een powervrouw en zo voelde het ook. Ik ben er trots op dat ik mijn eigen kracht heb gevonden en vol ontspanning mijn bevalling zo kon versnellen. En ik ben ook trots op Lisa. Ook zij heeft het heel goed gedaan. Ik kon me goed op haar afstemmen en tussentijds heb ik gecheckt hoe het er met haar voor stond. Het was een bijzondere ervaring en ik ben zo blij met haar!
  Dankjewel voor je bijdrage hierin, waardeer ik enorm. En het is een mooi meisje geworden vinden we zelf, Lisa Nova heet ze. Succes met het mooie werk wat je doet!
  Wij gaan de eerste tijd nog volop genieten van Lisa onze ster!
  Bedankt en groetjes Maria van den Heuvel

  Mariëlle. Jochem en Keet.

Meer info

Samen met je partner krijg je veel praktische handvaten die je kunt toepassen tijdens de bevalling (of tijdens andere levenservaringen). Hierdoor is voor je partner ook een grote rol weggelegd zodat die jou makkelijk kan ondersteunen bij de geboorte van jullie kindje. Het is een proces wat je samen in verbondenheid doormaakt.
Deze cursus wordt door veel zorgverzekeraars geheel of grotendeels vergoed mits deze gegeven wordt door een verloskundige.

Locatie informatie

Hypnobirthing Zeist

Verloskundigenpraktijk Zeist
adres: Oude Arnhemseweg 240
Zeist

Hypnobirthing Utrecht

Hypnobirthing Locatie Utrecht WKZ
Wilhelminakinderziekenhuis
Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht

Hypnobirthing Bennekom

adres: Weerkruislaan 97a
Bennekom