Over Helianthe

Helianthe geeft al jaren met ontzettend veel plezier hypnobirthing cursussen aan zwangeren en hun partner.

Zij is hypnotherapeut en heeft zich sinds 2001 gespecialiseerd in hypnose voor bevallen, oftewel hypnobirthing. In de afgelopen 16 jaar heeft zij als een van de eerste hypnobirthing docentes in Europa duizenden stellen geholpen met het positief en mentaal voorbereiden op de bevalling. Na vele jaren ook in Londen hypnobirthing cursussen te hebben gegeven, heeft zij sinds ze terug is in
Nederland Mucha Mama opgezet. In de Mucha Mama methode zijn al haar ervaringen van de afgelopen
16 jaar verwerkt.

Doe mee met een van haar leuke cursussen!

Helianthe aan het woord

Cursussen gegeven door gecertificeerde ervaren Hypnobirthing docentes op mooie locaties in heel Nederland en België.

Tijdens mijn 1e bevalling schoot ik in de stress en ineens deed het veel meer pijn.

Gelukkig hadden wij de tools om terug in focus te komen, maar als bevallende vrouw ben je zo kwetsbaar. Ik heb hier erg veel van geleerd. Ik realiseerde mij toen hoe belangrijk de handvaten voor de bevalling zijn voor allebei, niet alleen om het soepeler te laten verlopen, ook om terug te komen in focus als er stress of spanning wordt ervaren……

Birth is powerful, let it empower you..

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 258 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'


Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....


We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!


Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Annemarie
Contactgegevens Helianthe
Tel: 06 23 58 77 40
E-mail: info@muchamama.nl

Testimonials

 • Hoi helianthe,

  Voor Michiel en mijzelf is het jaar heel bijzonder begonnen. Dinsdag 3 januari is onze dochter Chanel geboren.
  De bevalling is heel erg goed gegaan. Binnen 5 uur is ze geboren. Mijn water is om 05:00 gebroken en vanaf toen iedere 2,5 een wee. Die werden steeds heftiger maar door de ademhalingsoefening kon ik ze goed opvangen. Verder konden we de oefeningen niet echt gebruiken omdat alles zo snel is gegaan. Wel hebben het ervaren als gezellig bijzonder en ontspannen. Precies zoals we tijdens de oefening hadden beschreven. Zo fijn dat het zo is gelopen. Om 10:08 was ze er, en alle clichés zijn waar. Onze dochter is uiteraard de allermooiste.

  Ik heb jouw hypnobirthing cursus al aangeraden aan twee andere zwangere vriendinnetjes en ik hoop dat zij er net zo’n baat bij hebben als ikzelf.

  Liefs Lavina en Michiel

  Lavina en Michiel
 • He Helianthe,

  Wij vonden de cursus zaterdag erg fijn en hebben hem inmiddels ook kunnen toepassen. Woensdag met 37 weken en 6 dagen is onze zoon Luuk geboren.
  Om 04.40 uur zijn de weeën begonnen, deze kwamen al regelmatig om de 5 minuten. Om 12 uur hebben we de verloskundige gebeld, zij is om 14 uur gekomen en toen had ik al 10 cm ontsluiten. Vanaf ’s morgens tot 15 uur heb ik in bad gelegen alleen de persweeen gingen niet in bad. Hierdoor ben ik toch nog op bed bevallen maar wel thuis.
  Ik heb heel veel aan de hypnobirthing gehad. Ik was in bad helemaal in trans. De verloskundige zei ook nog van meer dan dit bestaat niet meer.

  Dus ik wil je bedanken voor deze cursus!

  Groetjes, Cinthia, Rene en Luuk!

  Cinthia, Rene en Luuk
 • Beste Helianthe en team,

  Ik ben ondertussen 4 maand geleden bevallen en ik wou toch nog even de tijd nemen om jullie te bedanken.
  De hypnobirthing cursus die jullie aanbieden is een positieve noot tussen alle horrorverhalen die iedereen persee lijkt te moeten delen met elke zwangere. Het heeft ervoor gezorgd dat ik vol vertrouwen en met een positieve ingesteldheid richting mijn bevalling kon uitkijken.
  Ook tijdens de bevalling heb ik hier zeer veel aan gehad. De hypnosesessies zorgden ervoor dat ik goed in de relax-zone kon blijven en de 10/10 ademhaling hielp me mooi doorheen elke wee. Maar kerngedachte van de cursus lijkt ook nadien nog steeds effect te hebben, want tot op vandaag ben ik doordrongen van een vertrouwen in mezelf en mijn instincten wat mijn moederschap alleen maar ten goeie komt.
  Hartelijk bedankt!
  Renée

  Renée
 • Hoi Heliante,

  Ik wilde je nog eerder berichten maar ben een beetje opgeslokt door alle drukte afgelopen tijd. Wij hadden elkaar natuurlijk gesproken op jouw vakantie, omdat ik over tijd was. Ik heb je oefeningen uiteraard gedaan. De volgende dag in het ziekenhuis geweest was nog niets gebeurd en ik zou daarom de vrijdag worden ingeleid. Ze wilden me in het ziekenhuis houden omdat ze nog iets op het hartfilmpje zagen wat ze wilden monitoren.

  Die avond voelde ik me helemaal ontspannen. Ik denk: ik neem het zoals het komt. Dan maar een inleiding en kijken wat ik dan kan doen. Ik wilde op tijd slapen en ineens braken mijn vliezen helemaal door. Over een paar uur is ze er dacht ik nog. Ok nu in de praktijk brengen wat ik heb geleerd dacht ik en ik kon heel veel weeën wegpuffen. Ik was ontspannen en zelfs nog aan het appen tijdens mijn weeën. Op een bepaald moment werden ze wel heftiger en lukte dat minder. Ik gaf aan bij de verpleegkundige dat ik al heftige weeën had. Probeer nog maar wat te slapen zei ze. Geprobeerd maar dat ging echt niet meer. Ben ik zo’n aansteller dacht ik nog. Toen ik dubbelklapte van de weeën in de badkamer dacht ik: nu wil ik onderzocht worden. Volgens mij heb ik al volledige ontsluiting. Op de knop gedrukt en toen ze binnenkwamen zagen ze dat het menens was. Onderzocht en ja hoor kon meteen naar de verloskamers en binnen een half uur was ik al aan het persen. Mijn lichaam wist precies wat te doen. Om 2.15 werd ze al geboren. Een zeer snelle bevalling dus, zonder paniek en vol op eigen kracht. Ze noemde me een powervrouw en zo voelde het ook. Ik ben er trots op dat ik mijn eigen kracht heb gevonden en vol ontspanning mijn bevalling zo kon versnellen. En ik ben ook trots op Lisa. Ook zij heeft het heel goed gedaan. Ik kon me goed op haar afstemmen en tussentijds heb ik gecheckt hoe het er met haar voor stond. Het was een bijzondere ervaring en ik ben zo blij met haar!

  Dankjewel voor je bijdrage hierin, waardeer ik enorm. En het is een mooi meisje geworden vinden we zelf, Lisa Nova heet ze. Succes met het mooie werk wat je doet!

  Wij gaan de eerste tijd nog volop genieten van Lisa onze ster!

  Bedankt en groetjes Maria van den Heuvel

  Maria van den Heuvel

Meer info

Helianthe is volwaardig gekwalificeerd Klinisch Hypnotherapeut, Hypnobirthing Docente en Hypnofertility Therapeut; studeerde Hypnotherapie bij het gerenommeerde Institute of Clinical Hypnotherapy aan het Kings College in Londen; houdt haar kennis steeds actueel met workshops en cursussen. Zij is een volwaardig lid van de internationale Hypnobirthing Assocation en heeft in 2001 de opleiding Hypnobirthing Practitioner gevolgd bij Marie Mongan van het Hypnobirthing Instituut. Sinds het opzetten van Mucha Mama leidt Helianthe ook andere Docentes op om cursussen te geven en geeft zij trainingen aan Zorgverleners. Ook is ze schrijfster van het boek Bevallen met Hypnobirthing.

Mucha Mama’s doel is om met gebruik van hypnose en andere technieken een zwangere vrouw en haar partner positief voor te bereiden op één van de meest belangrijke gebeurtenissen in iemands leven.

Met de hypnobirthing zwangerschapscursussen worden zwangere vrouwen en partners getraind in hoe ‘the power of your mind’ te gebruiken bij het bevallen. Ze is vakkundig en heeft een nuchtere en down-to-earth uitstraling.

De technieken die in de workshop worden uitgelegd en geoefend met de zwangere stellen heeft zij ook zelf gebruikt voor haar 2 bevallingen.
De hypnose, ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en andere mind-tools waren krachtige hulpmethodes om haar eerste bevalling natuurlijk, positief en liefdevol te laten verlopen.
Haar eerste bevalling was in een ziekenhuis in Londen. Deze bevalling duurde slechts 3,5 uur. Haar tweede zoontje was heel relaxed thuis geboren in een recordtijd van 1,5 uur! Dit zou heel waarschijnlijk een ander verhaal zijn geweest als zij de technieken niet had gehad voor haar bevallingen.

Door haar eigen ervaringen weet zij welke meest voorkomende twijfels, angsten of onzekerheden er overwonnen kunnen worden om je lichaam zo natuurlijk en veilig mogelijk te laten bevallen.
Haar eigen ervaringen gecombineerd met de jarenlange expertise uit de cursussen dragen bij aan de praktische, informatieve en leuke hypnobirthing cursus.

Vanuit Mucha Mama geeft zij invulling aan haar passie voor positief bevallen en aan het verlangen om vrouwen te helpen met hun eigen vermogen voor een mooie en liefdevolle ervaring. Zelfs als een bevalling niet soepel verloopt, kan deze nog steeds als liefdevol en mooi ervaren worden. Daar zijn de tools uit de cursus ook voor.

Doe mee met een van haar leuke cursussen!

Locatie informatie

Hypnobirthing Utrecht

Smalleweg 8a, Bunnik

(dichtbij snelweg, 15 min

van centrum Utrecht)

hypnobirthing locatie in utrecht
hypnobirthing locatie in utrecht

Hypnobirthing Amsterdam

PC Hooftstraat 183

Centrum de Roos, Amsterdam

(Gratis parkeren)

hypnobirthing locatie in Amsterdam
hypnobirthing locatie in Amsterdam

Hypnobirthing Den Haag

Centrum de Ruimte

Witte de Withstraat 26

Den Haag

hypnobirthing locatie in Den Haag
hypnobirthing locatie in Den Haag

Hypnobirthing Rotterdam

Antony Duyklaan 5

Centrum DJOJ

Rotterdam (gratis parkeren)

hypnobirthing locatie in Rotterdam
hypnobirthing locatie in Rotterdam