Over Naomi

Naomi is moeder, zangeres, coach op het gebied van ouderschap en gepassioneerd over alles dat met bevallen te maken heeft. Van rechten tot fysiologie, van communicatie tijdens je zwangerschap tot protocollen in de kraamweek. Ze denkt graag mee over de geboortezorg, bijvoorbeeld door deelname aan werkgroepen vanuit de KNOV. Ze volgde workshops en lezingen van o.a. Sheila Kitzinger, Francoise Freedman en Ina May Gaskin en verdiepte zich in fysiologisch bevallen.

“Whenever and however you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body and your spirit for the rest of your life”
– Ina May Gaskin

Naomi aan het woord

De eerste keer dat ik bij een bevalling was was magisch. Het moment dat ze echt ter wereld kwam zal ik
nooit vergeten. De ongeloof, die paar seconden van twijfel, de verbazing, dat er écht een klein mensje
was geboren, zo ongelooflijk bijzonder.

Zelf heb ik twee hele verschillende bevallingen gehad. Na mijn eerste bevalling van een zoon dacht ik ‘dit wil ik anders’. Zo kwam ik uiteindelijk bij hypnobirthing terecht. De bevalling van mijn dochter was een prachtige,
vlotte badbevalling thuis, helemaal zoals ik wilde. Pas toen realiseerde ik mij hoe belangrijk een bevalling is, en hoe het de toon zet voor je nieuwe carrière als moeder, maar bovenal hoe ongelooflijk veel kracht het je kan geven als vrouw.

Ik combineer graag kennis en wetenschap met gevoel en passie, en ik wil jullie graag een hele fijne
dag bezorgen waarin je een hele dag tijd hebt om ongestoord met je zwangerschap en je bevalling bezig te zijn.
Ik leg jullie dan ook graag in de watten tijdens de cursus!

Cursusdata

Waarom voor een hypnobirthing cursus kiezen bij Mucha Mama

Persoonlijke aandacht voor jou

Veel van de oefeningen zijn persoonlijk aanpasbaar en onze docentes weten precies hoe jou te helpen hiermee. Met passie en aandacht begeleiden wij jullie graag richting de bevalling.
Met een vleugje nuchterheid passen we de kracht van het brein toe op de bevalling en alle emoties en overtuigingen die daarmee gepaard gaan.
Onze Mucha Mamas helpen je graag.

Fijne support

Bij naderende inleiding of bij stuitligging ontvangen cursisten gratis een 5-stappenplan, een krachtige sessie en persoonlijke aandacht om eventuele blokkades uit de weg te ruimen.

Veel ondersteunend materiaal

– 5 ontspannende hypnobirthing sessies (in 2 stemmen)
– Praktisch Eboek Bevallen met Hypnobirthing
– Mooi oefenboek
– Korte handige uitlegfilmpjes
– Geboorteplan, oefentabel, houdingen poster!

Deskundigheid & warmte

Onze fijne en enthousiaste docentes delen graag hun kennis. Alle Mucha Mama docentes zijn gecertificeerd en ontvangen minimaal 25% meer opleiding & praktijktraining vergeleken met andere hypnobirthing methodes.

Boek nu een cursus

€ 258 all-in per stel! De cursus is inclusief:
 • Hypnobirthing cursus voor 2 personen
 • 5 hypnobirthing luistersessies (in 2 stemmen)
 • Aantal uitleg filmpjes
 • Eboek Bevallen met Hypnobirthing
 • Mooi oefenboek
 • Geboorteplan, houdingen overzicht en oefentabel
 • Extra support bij dreigende inleiding (5 stappenplan + sessie)
 • Extra support bij stuitligging (5-stappenplan + sessie)
Boek nu een cursus

Zonder 'kleerscheuren'


Ik wil je bedanken voor de wijze lessen die we hebben mogen ontvangen en voor het mede mogelijk maken van een natuurlijke bevalling, die ik zelfs zonder ‘kleerscheuren’ heb kunnen doen. Dus: dankjewel!

Groeten Anouk

Mooie bevalling.....


We kijken terug op een mooie en kalme bevalling dankzij de hypnobirthing cursus en jullie tips.
Annemarie

Goede cursus!


Fijne, leuke gezellige dag! Een hele goede cursus. Veel handvaten en mooie oefeningen.
Annemarie
Contactgegevens Naomi
Tel: 06 28 63 81 42
E-mail: naomi@muchamama.nl

Testimonials

 • Bij mijn eerste bevalling heb ik de controle te snel uit handen gegeven. Toen de verloskundige voor het eerst langs kwam bleek ik 7 cm ontsluiting te hebben en toch werden binnen een half uur mijn vliezen gebroken en werd ik naar het ziekenhuis gestuurd omdat mijn weeën niet krachtig genoeg zouden zijn. Na een uur synthetische oxyticine toegediend te hebben gekregen en met hevige, oncontroleerbare persweeën is mijn kindje binnen een paar uur geboren. Ik mocht niet klagen, het was een snelle bevalling, maar toch voelde het niet helemaal goed. Mijn tweede bevalling zou anders zijn. Hypnobirthing hielp mij hier in te geloven en er volledig voor te gaan. Een zin van de docente die voor mij alles samenvatte:

  “Alles omtrent de zwangerschap en de geboorte is zo mooi geregeld door de natuur, het kan toch niet zo zijn dat de bevalling een foutje is?”.

  Dinsdag nacht wordt ik een aantal keren wakker van lichte krampen. Als ik ’s ochtends mijn ogen open doe weet ik niet of ik het heb gedroomd of niet. Even later voel ik opnieuw gerommel in mijn buik, er is iets aan de gang denk ik bij mijzelf. Ik vertel het mijn man maar zeg er direct bij dat het vast nog niets is. Ik weet van mijn eerste bevalling dat voorweëen lang kunnen duren en dat je beter zo lang mogelijk door kan gaan met de gewone dingen. Mijn man vertrekt naar werk. Het is een prachtige winter dag, de zon schijnt en de lucht is knal blauw. Ik spreek met een vriendin af om in de duinen te gaan lopen met onze peuters. Ik vertel haar van het gerommel, we gaan met de auto. Als het sneller gaat dan gedacht kan ze mij zo naar huis brengen. Ik geniet van het zonnetje en ontspan volledig. Af en toe breng ik de aandacht naar mijn buik en mijn baby, de krampen houden iets langer aan en blijven komen. Stiekem denk ik dat het misschien toch niet zo lang meer gaat duren. Het voelt nog even als een geheimpje tussen mij en mijn baby.
  Einde van de dag kook ik voor mijn dochter en mij en eten we samen. Er komt steeds meer regelmaat in de krampen en ik merk dat ik af en toe wel even tot 10 moet tellen bij het in en uitademen. Ik haal de denkbeeldige letter J voor mijn geest en probeer bij het uitademen mijn kindje vast door het geboortekanaal te begeleiden. Ik laat mijn man weten dat het misschien toch die nacht zou kunnen gebeuren maar ik ben nog steeds heel relaxed. Misschien iets te relaxed. Als ik hem een uurtje later bel zit hij nog in Amsterdam met alle vertrouwen dat het nog wel even zal duren. Ik vraag hem naar huis te komen. Reden maakt plaats voor instinct.
  Ik breng mijn meisje naar bed. Drie weeën tijdens het verhaaltje. Het is menens. Ik knuffel haar extra hard en aai zacht over haar hoofdje tot ze in slaap valt.
  Intussen is mijn man thuis. Hij heeft de bank al uitgeklapt en het matras er op gelegd. Hij stelt voor nog rustig een filmpje te kijken. We hadden dat in de cursus als tip meegekregen. Ik ga even naast hem liggen maar de eerstvolgende wee bevestigt dat we die fase al gepasseerd zijn. Ik bel de verloskundige om haar te laten weten dat mijn baby die nacht geboren zal worden zodat ze daar rekening mee kan houden. Ze hoeft nog niet te komen, ik heb het onder controle. Ik schat dat mijn weeën nu om de paar minuten komen en een minuut aanhouden maar heb nog niet echt geklokt en voel die behoefte ook niet.

  Tussen twee weeën in krabbel ik nog snel een geboorteplan op een velletje papier. ‘Natuurlijke bevalling, op eigen kracht, zo min mogelijk toucheren, zelf mijn baby aanpakken, rustig persen, THUIS BEVALLEN!’.

  Ik stap onder de warme douche en focus op mijn weeën, ik probeer ze niet weg te ademen, ik adem met ze mee, ik omarm ze. Ik praat zachtjes tegen mijn baby. We gaan dit samen doen. De golven worden krachtiger. Als ik de douche uitstap zijn alle lichten uit en branden er overal kaarsjes. Ik knuffel mijn man en krijg zo nog een paar shotjes oxytocine. Op mijn verzoek belt hij nog eens met de verloskundige, of ze nu wel even langs wil komen. Ook zij heeft haar instinct gevolgd en is al onderweg.
  Als ze binnenkomt zit ik op de rand van de verhoogde bank, een koptelefoon op mijn oren met de Hypnosessie Positieve affirmaties op repeat. Ze vraagt of ze mijn ontsluiting mag meten om te weten hoe ver we zijn. Ik stem in maar blijf gefocust. Ze spreekt geen centimeters uit en vertelt mij enkel dat we goed op gang zijn. Meer wil ik ook niet weten, van centimeters word ik niet wijzer. Ze gaat aan tafel zitten en leest mijn geboorteplan, stil. Later schuift ook de kraamzorg aan, stil. Enkel de kat steelt af en toe wat aandacht.
  Ik zit recht op het bed, mijn voeten op de grond, mijn schouders volledig ontspannen, mijn handen in mijn schoot en mijn kaken los. De positieve affirmaties herhalen zich, mijn weeën doen hun werk, ik kreun. Rustig duw ik met de golven mee naar beneden en blijf adem halen. Ik voel mijn baby steeds lager tussen mijn bekken zakken. Instinctief ga ik op de grond zitten, mijn armen over de benen van mijn man die nu achter mij op de rand van het bed zit. Kussens onder mijn billen om uit te rusten tussen twee samentrekkingen van mijn baarmoeder in. Bij iedere wee kom ik van de grond en duw ik mijn bekken steeds verder naar voren. De verloskundige vraagt of ik al persdrang voel, ik knik en voeg toe ‘een beetje’. Ze komt naast mij zitten op de grond en zet haar spullen klaar. Bij de volgende wee pers ik iets mee, kreunend. Ik blijf adem halen. Plots gaat het heel snel. Ik herken het branderige gevoel. De verloskundige stelt mij gerust, het zijn de vliezen, die zijn nog heel. ‘Breek je vliezen maar’ zegt ze. Ik ben verrast en kom heel even uit mijn focus ‘Nee, doe jij het maar!’. Met een rustige maar overtuigende stem geeft ze mij de touwen terug in handen. Ik breek mijn vliezen met mijn nagels. Ik voel het hoofdje van ons kindje.

  Ik kan mij niet herinneren dat ik op een extra wee heb moeten wachten voordat ik ons glibberige warme mannetje op mijn borst kon leggen. Zelf.

  De navelstreng wordt pas na uitkloppen afgeknipt, wegen word tot de volgende dag uitgesteld en overige noodzakelijke checks worden op mijn buik gedaan. We hebben nog minstens een uur naar hem zitten te staren voordat wij besloten hoe we hem gingen noemen…

  Maria van den Heuvel

Meer info

Ontspannen je bevalling ingaan, met kennis, tools en vertrouwen in je lichaam. Echt samen jullie bevalling beleven, zoals deze voor jullie klopt!

Locatie informatie

Locatie Hypnobirthing
Haarlem Flow Plaza
Zaanenstraat 18 1 hoog
2022 CP te Haarlem

Vlak buiten het centrum van Haarlem, in de buurt van het station, ligt het prachtige FlowPlaza. Een centrum vol activiteiten rondom groei en ontwikkeling. Afhankelijk van de grootte van de groep, vindt de cursus plaats in een van de mooie ruimtes van dit centrum. Lunchen doen we in het gezellige FlowCafe.
Parkeren in de buurt is gratis, het station is op loopafstand. Welkom!

Hypnobirthing Haarlem

Haarlem Flow Plaza

Zeenanstrat 18 1 hoog

2022 CP te Haarlem

Hypnobirthing Haarlem